Първото ви посещение при ортодонт

Първото ви посещение при ортодонт

Първото ви посещение при ортодонт

 Първото ви посещение при ортодонтПърва консултация

По време на първата консултация с д-р Бадов, ще ви бъде обяснено дали имате проблем с захапката и как зъбите ви могат да бъдат подредени. Ортодонтът ще ви прегледа и ще установи дали зъбите и челюстите се развиват нормално за възрастта ви. Ако е необходимо ще се направи рентгенова снимка. След прегледа д-р Бадов ще ви каже дали имате нужда от лечение в момента. Цената на лечението ще ви бъде дадена. Тя се определя от това колко сложен е проблемът ви и колко дълго би било лечението.

Втора консултация

Тя е необходима ако имате нужда от лечение. Пациентът донася необходимите рентгенови снимки. Д-р Бадов взема отпечатъци от зъбите и прави професинални снимки с фотоапарат. Изработва индивидуален план на лечение, който ще разреши проблемите ви.

Нормални посещения след като започне лечението

Ортодонтското лечение е с продължителност между 6 и 24 месеца. Всичко зависи от възрастта на пациента и сложността на проблема му. Нормално пациента посещава кабинета на д-р Бадов на всеки 4-8 седмици до завършване на лечението. По време на посещенията, брекетите се активират, за да могат да изправят зъбите.

Поставянето на брекетите отнема около един час. Пациентите посещават кабинета на всеки 4-8 седмици в зависимост от етапа и сложността на лечението. Посещението за активиране на брекетите е между 15 и 30 минути.