Колко време се носят брекети?

Колко време се носят брекети?

Колко време се носят брекети?

Колко време се носят брекети?Колко време се носят брекетите?

Това е най-често задаваният въпрос от пациента. Продължителността  може да бъде между 6 месеца и 2 години. Всичко зависи от това колко криви са зъбите в началото на лечението, т.е колко сложен е случаят. Всеки пациент е индивидуален и при различните хора зъбите се движат различно бързо.

Пациентите, които могат да носят брекети за 6 месеца са тези, които имат леко изкривяване на един-два зъба. Тези пациенти нямат проблеми със захапката. Това са предимно  пациенти, които вече са носили брекети, но са спрели да носят ретенционните си апарати и зъбите леко са се изкривили.

В повечето случаи пациентът вижда, че са изкривени фронталните му зъби и си мисли, че проблемът може да се реши за около половин година. Истината е, че зъбите са като пъзел и ако има един или два, които са криви, това води до промяна в позицията на всички останали. Именно поради тази причина е добре да се консултирате със специалист ортодонт, който ще ви каже какво е решението на проблема ви.

90% от ортодонтските случаи се лекуват за 18-24 месеца.

Много е важно да знаете, че пропускането на часовете при ортодонта, неизпълняването на препоръките, чупенето и отлепянето на брекетите са фактори, които само удължават лечението.

Почти всички пациенти се налага да носят ластици към края на лечението, за да се напаснат горните към долните зъби. Съответно, когато пациентът не носи ластиците според указанията, брекетите не могат да работят и лечението се удължава.

Тъй като основната част от пациентите са тийнейджъри, то е изключително важно те да разберат, че лечението се прави за тях. Те ще са тези, от които в голяма степен зависи крайният резултат. Истината е, че един мотивиран пациент, който е с перфектна устна хигиена, изпълнява препоръките на д-р Бадов много по-бързо ще достигне до желания краен резултат.

Какво е важно да знаете преди да започнете лечението си с брекети?Колко време се носят брекети?

Зъбите и венците ви трябва да са в перфектно здраве. Това лечение се извършва личния ви зъболекар. Д-р Бадов като ортодонт не лекува болни зъби и възпалени венци. След като приключите лечението при личния си стоматолог, тогава отивате в ортодонтския кабитет.

Всички кариеси трябва да бъдат излекувани и венците да не бъдат възпалени.

Изключително важно е да посещавате личния си стоматолог на всеки 6 месеца за почистване на зъбите, докато носите брекети.