Как да изберем брекети?

Как да изберем брекети?

Как да изберем брекети?

Единственият начин да имате правилно подредени зъби

е да носите брекети за известен период от време.

В зависимост от това колко сложен е случаят ви, лечението може да продължи между 6 месеца и 24 месеца. Най-често задаваният въпрос от пациент е:  Какви брекети да избера?

Как да изберем брекети?

Какво е важно да знаете като пациент или родител:

  • Брекетите се залепват върху зъбите и не се свалят за разлика от снемаемите шини на Invisalign
  • Брекетите могат да бъдат метални или естетични (сапфирени) и се залепват от външната страна на зъбите
  • Важно е да знаете, че изборът на брекети няма да съкрати лечението ви. Грешно е мисленето, че има брекети, които изправят зъбите по-бързо от други. Много научни статии публикувани в престижни ортодонтски журнали го доказват

Единствената разлика е естетиката и комфортът. Например сапфирените брекети изглеждат доста по-добре от металните и те много често се предпочитат от пациентите над 18г. и някои тийнейджъри.

След като споменах думата комфорт, редно е да се обясни какво имам предвид. Шините инвизалайн могат да се свалят по време на хранене и миене на зъбите. Те са почти невидими и на практика представляват съвременната алтернатива на брекетите.

Какво трябва да знае пациентът

Как да изберем брекети?

Всички ортодонтски случаи магат да се лекуват с фиксирани брекети – метални или сапфирени.  Това е златният стандарт в ортодонтията. Използват се успешно от десетилетия. Понякога, когато зъбите на пациента са много криви се налага да се извадят някои от задните зъби, за да се създаде място за подреждането на останалите. Това е строго индивидуално и се решава от д-р Бадов, след като е анализирал рентгеновите ви снимки и модели.

Много от клиничните случаи са подходящи за Invisalign шини.  Системата е изключително надеждна и съвременна, но изпитва затруднения при някои специфични движения на зъбите. Като сертифициран ортодонт, който работи с Invisalign, д-р Бадов може да ви каже дали вие сте подходящ за лечение с тази система.

 

Цената е определящ фактор за много от пациентите.

Цените за цялостно лечение с метални брекети при д-р Бадов започват от 3500лв.

Лечението със сапфирени брекети започва от 4500лв,

Лечението с Invisalign започва от 7000лв.

Конкретната цена се определя от това колко сложен е случаят и колко дълго ще продължи лечението.

Пациентът може да изплаща лечението си без оскъпяване, което го прави достъпно за мотивирания пациент.